Houtskool
Zuidafrikaanse Acacia houtskool
Deze houtskool is geschikt voor de horeca, maar ook voor de enthousiaste hobby kok.
Het maakt daarbij niet uit of het om een open grill gaat of om een gesloten type.
Zuidafrikaanse Acacia houtskool onderscheidt zich namelijk als volgt:
-
Het laat zich makkelijk aanmaken. Wat veel tijd scheelt.
-
Het brandt gelijkmatig en erg langdurig. Dus zuinig in gebruik.
-
Het brandt met zeer hoge temperatuur. Wat het vlees dus snel laat dichtschroeien.
-
Het spat tijdens het branden niet. Wat een stuk veiligheid betekent tijdens het grillen.
-
Het geeft exact de juiste geur en smaak af aan het vlees.
Wanneer we spreken over Zuidafrikaanse houtskool spreken we eigenlijk over hout van de
Australische Acacia (Black Wattle) Het gaat hier om een snelgroeiende, uitheemse, boom die
veel voorkomt in Zuid Afrika. Onze houtskool wordt alleen van afval hout gebrand. Er worden
geen bomen voor gekapt.
Onze Zuidafrikaanse leverancier is dan ook FSC® gecertificeerd.
Vraag naar onze FSC® gecertificeerde producten!
Dammers Restaurant houtskool is verpakt in een sterke papieren zak.(inhoud 10 kg)
Cubaanse Marabu houtskool
Deze houtskool wordt door ons rechtstreeks uit Cuba geimporteerd.
-
Marabu houtskool is een zware houtskool soort. (hoog s.g.)
-
Maakt iets minder makkelijk aan. Maar brandt daar in tegen wel zeer lang.
-
Brandt langer dan Acacia houtskool, en is daarmee nog zuiniger in gebruik.
-
Spat vrijwel niet, dit in tegenstelling tot bv Argentijnse Quebracho houtskool.
-
Geeft een neutrale geur en smaak af aan het vlees.
-
Stukgrootte ongeveer 20-60mm, zonder gruis en stof.
De Marabu houtskool wordt gemaakt van het hout van de Marabu struik. Dit is een snelgroeiende
uitheemse struik/ boom die als ongewenst wordt beschouwd in Cuba. De productie van Marabu
houtskool vormt dus geen extra belasting voor het milieu.
De Marabu houtskool is verpakt in een sterke papieren 5kg en 15 kg zak.