Kokosbriketten


Voor kokosschaal briketten geldt ook dat er eigenlijk maar een land is waar de hoogste kwaliteit vandaan komt, dat is in dit geval: Indonesie.

Het gaat daarbij om een kubusvormige briket die onvergelijkbare brand eigenschappen heeft. De truc van deze briket zit in de vorm, de enorme dichtheid van de briket, en het gebruik van 100% kokosschaal zonder toevoegingen van andere (lees: goedkopere) toevoegingen als bijvoorbeeld bamboe Aangezien er veel aanbieders van briketten zijn die allemaal beweren de ideale briket uitgevonden te hebben, is het bijna onbegonnen werk de beste eruit te halen. Na veel experimenteren is het ons toch gelukt de juiste te vinden en in contact te komen met de beste producent. Naar onze overtuiging is dat Ecobrasa; Zij zijn een van de grootste producenten van kokosschaal briketten voor de Europese markt.

Deze kokosbriket onderscheidt zich op de volgende wijze:

1. Hij brandt zeer langdurig en gelijkmatig. Zeer zuinig in gebruik.

2. Hij heeft een ideale verbrandingstemperatuur. Makkelijk op te grillen.

3. Door de 100% kokos brandt hij vrijwel asloos. Dus geen stukken as op het vlees.

4. Deze briket gloeit alleen en brandt niet met een vlam. Zelfs als er vet op druipt blijft hij netjes gloeien. Dus geen zwart verbrand vlees meer door te heftig vuur.

5. Door de grote dichtheid(hoog s.g.) van de briketten neemt een 10 kg doos zeer weinig ruimte in.Verpakking : Onze kokosschaal briketten zijn in 2 verpakkingen leverbaar. De inhoud van beide verpakkingen is gelijk.


1. Dammers/ Ecobrasa horeca verpakking. Dit is een eenvoudige, extra sterke bruine kartonnen doos (10kg)2. Ecobrasa luxe verpakking. Dit is een, in meerdere kleuren uitgevoerde, doos met een handig handvat (10kg). Speciaal voor de consumenten markt.Voordeel van de kokosschaalbriket is natuurlijk ook het ecologische aspect. Voor de productie van de Ecobrasa/ Dammers briketten wordt alleen gebruik gemaakt van het rest product van de kokosnoten. Geen enkele boom wordt dus gekapt om onze briketten te produceren.